Arrangementer

Vi tilbyder en lang række arrangementer, som løbende bliver offentliggjort. Vi har samlet de fleste her, så du har en idé om, hvad der rør på sig.

Local Cooking

Dato: 31. August 2019 kl. 10
Sted: Thisted Storetorv

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, der skal få flere danske restauranter til at bruge lokale råvarer og samarbejde med lokale landmænd, fiskere og fødevareproducenter. Idéen bag er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet. I finalen dyster vinderne af de lokale finaler fra Fyn og Nord-, Midt- og Sønderjylland om at blive landets bedste spisested på lokale råvarer. For første gang har vi, i år, muligheden for at sende en fra Thy Mors med i finalen.

Vinderen går videre til landsfinalen i Local Cooking på Food Festival i Århus den 8. september, hvor man konkurrerer mod regionsvinderne fra henholdsvis Midtjylland, Thy, Syddanmark Vest, Syddanmark Øst og Trekantsområdet

Læs mere her

Pia Lykke Møller Madsen

Tlf. 6064 9060
pia@thyef.dk

Årets ret

Dato: 1. September
Sted: Copenhagen Cooking & Foodfestival

Hanstholm Havn og Thy er sponsor af råvarer ved Årets ret gallamiddagen d. 1. september i København. Årets ret er en prestigefyldt konkurrence, hvor toppen af danske restauranter er udvalgt af De Danske Madanmeldere til at deltage. Konkurrencen finder sted om dagen d. 1. september. Om aftenen kåres vinderen og der uddeles en håndfuld priser. Vi indsamler råvarerne og får disse fragtet til København. På dagen formidler vi i stor stil fisk fra Hanstholm, råvarer fra Thy og Limfjorden i forbindelse med gallamiddagen, hvor 340 gæster har fået billetter. Heriblandt restauratører, kokke, madanmeldere og andre madentusiaster.

Pia Lykke Møller Madsen

Tlf. 6064 9060
pia@thyef.dk

Supply Chain Management Food Cluster Thy

Dato: 25. September

Sted: Thy-Huset, Tilstedvej 73

Få inspiration til at håndtere din virksomheds vare- og materialestrømme fra råvarerleverandør til slutbruger på Food Cluster Thys arrangement.

PROGRAM

Ordstyrer: Kersti Haugan, sekretariatsleder Food Cluster Thy

13.00-13.10 Velkommen v/ Kersti Haugan, Food Cluster Thy
13.10-13.40 Food Supply Cain Management:
Aligning Supply Demand Through Information Sharing and Planning
v/ Iskra Dukovska-Popovska, Aalborg Universitet
13.40-14.10 Indkøb af råvarer til fødevareproduktion
v/ Kasper Vestergaard, Indkøbschef Dragsbæk A/S
14.10-14.30 Kaffepause
14.30-15.00 Hvorledes får man hyldeplads i detail?
v/ Morten Jensen, Sortiment- og konceptchef, Min Købmand & Let-køb
15.00-16.00 Er der behov for en ERFA-gruppe om Supply Chain Management?

Tilmeld dig via dette link

Krista Dixen Jensen

+45 5129 8999
krista@thyef.dk

Workshop om miljøvenlig/bioned-brydelig fødevareemballage

Dato: Efteråret 2019

Mere information følger.

Krista Dixen Jensen

+45 5129 8999
krista@thyef.dk

Arrangementer

Vi tilbyder en lang række arrangementer som løbende bliver offentliggjort. Vi har samlet de fleste her, så du har en idé om hvad der rør på sig.

Workshop om fælles mærkningsordning for fødevarer fra Thy

Dato: Onsdag 19. juni kl. 12 – 16
Sted: THY HUSET, Tilstedvej 73, 7700 Thisted
Benyt P4 og indgang 13

Det er stor fokus på lokalproducerede fødevarer fra både forbrugere og supermarkeder, og vi vil med denne workshop belyse muligheder for at skabe merværdi via fælles varemærke.

Lokale foredragsholdere vil formidle erfaringer med Cold Hawaii og Nationalpark Thy, og aktører fra fødevareerhvervet vil præsentere behovet for registrering af et varemærke.

Deltagerne vil efterfølgende blive organiseret i arbejdsgrupper som arbejder videre med værdi og indhold i varemærket, retningslinjer og kvalitetskrav for anvendelse af varemærket og inspektion/certificering af varemærkeordningen.

Kersti Haugan

Tlf. 5367 5880
kersti@foodclusterthy.dk

Smag på Thy

Dato: 31. Maj 2019
Sted: Thisted Storetorv

Denne sommer slår vi for anden gang dørene op til Thys store fødevaremarked. Smag på Thy afholdes samme dag som Thisted Bys Sommer By Night. Stemningen fra National Park Thy vil danne rammen for omkring 20-30 lokale fødevareproducenter, som vil vise og sælge deres produkter.

Krista Dixen Jensen

+45 5129 8999
krista@thyef.dk

Local Cooking

Dato: Sidste weekend i august 2019
Sted: Thisted Storetorv

Det er i år lykkedes at få konkurrencen til Thy og Mors, hvor der dystes om årets Local Cooking ret af minimum 75% procent lokale råvarer. Retterne vurderes på flere parametre blandt andet smagen og formidlingen af retten, hvor historien om råvarerne er vigtige. De deltagende restauranter skal efterfølgende have deres ret på menukortet sæsonen ud – markeret med et Local Cooking logo. Vinderen er konkurrencen går videre til finalen i Aarhus i september.

Pia Lykke Møller Madsen

Tlf. 6064 9060
pia@thyef.dk

Årets ret

Dato:
Sted:

Hanstholm Havn og Thy er sponsor af råvarer ved Årets ret gallamiddagen d. 1. september i København. Årets ret er en prestigefyldt konkurrence, hvor toppen af danske restauranter er udvalgt af De Danske Madanmeldere til at deltage. Konkurrencen finder sted om dagen d. 1. september. Om aftenen kåres vinderen og der uddeles en håndfuld priser. Vi indsamler råvarerne og får disse fragtet til København. På dagen formidler vi i stor stil fisk fra Hanstholm, råvarer fra Thy og Limfjorden i forbindelse med gallamiddagen, hvor 340 gæster har fået billetter. Heriblandt restauratører, kokke, madanmeldere og andre madentusiaster.

Pia Lykke Møller Madsen

Tlf. 6064 9060
pia@thyef.dk

Workshop om miljøvenlig/bioned-brydelig fødevareemballage

Dato: Efteråret 2019

Mere information følger.

Krista Dixen Jensen

+45 5129 8999
krista@thyef.dk